Goed gereedschap, zorgeloos werken!

Het woord “ergonomie” is afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet). Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn (werk) omgeving. Ergonomie moet de veiligheid en gezondheid van werknemers verzekeren. Ergonomie op de werkplek is jaren een bijzaak geweest in plaats van een hoofdzaak. Bedrijven investeren veelal veel geld in machines, marketing en ontwikkeling. Medewerkers daarentegen zijn het grootste kapitaal, maar deze worden regelmatig over het hoofd gezien. Terwijl het juist van groot belang is om de gezondheid van uw medewerkers te waarborgen. Dit voorkomt risico’s als uitval door ziekte en ongemotiveerde medewerkers. Door uw bedrijf uit te rusten met goed ergonomisch verantwoord kantoormeubilair kunt u de productiviteit verhogen en ziekte uitval verminderen.

“U wilt op uw kantoor toch ook het beste gereedschap waarmee u de hele dag ongestoord kunt werken?”

Mensen met een zittend beroep hebben vaak last van nek-, rug- en schouderklachten. Dit kan veroorzaakt worden door een verkeerde zithouding in combinatie met ongeschikt meubilair. Veel gehoorde problemen bij fysiotherapeuten zijn dan ook lage rugpijn en hoofdpijn. Door een verkeerde houding kunnen diverse problemen voortkomen, zoals een blokkade van de stofwisseling, slappe spieren, hoofdpijn, nek-, rug- en schouderklachten.
De bureaustoelen van ROVO kunnen deze problemen voorkomen.

ROVO R12 bureaustoel

Wilt u meer weten over wat een verbeterde ergonomie voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem dan contact met ons op. Wij praten hier graag over.

Bij het uitzoeken van bureaustoelen, bureaus en kasten kijkt men met name naar het uiterlijk en een lage prijs. Dit is logisch, maar het is verstandig om dit te combineren met een goede ergonomie. Wat is de kostprijs van goed meubilair wanneer u of uw medewerkers niet uitvallen door ziekte?

Een goede ergonomische zithouding kenmerkt zich door een ontspannen en dynamische werkhouding. Om deze houding te verkrijgen is er vaak wat uitleg nodig. Wij, maar natuurlijk ook onze dealers zijn getraind om u hiermee te helpen. Zo haalt u het optimale uit uw kantoormeubilair!

HULP NODIG?

Wij helpen u graag verder, u kunt ons bereiken op
085 - 489 04 70 of via info@rovobenelux.eu.
Wij horen graag van u.