Milieu en duurzaamheid

ROVO MILIEU MANAGEMENT

ECOLOGISCH, DUURZAAM EN GECERTIFICEERD

Milieuvriendelijke productie is altijd al onderdeel geweest van de bedrijfsfilosofie van ROVO. Denk hierbij aan minimaliseren van het energieverbruik, de afvalproductie en milieu-impact. In alle stadia van de productontwikkelingsketen vormt dit een continu proces in het bedrijf. Het geïntegreerde milieubeheersysteem is in 2007 gecertificeerd volgens DIN ISO 14001 en wordt jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke instituten.

Milieu Processen vormen een integraal onderdeel van het bedrijfsbeleid en blijven continu in ontwikkeling. Dit omvat ook de vereisten voor onze leveranciers en hun selectie. Veranderingen en innovaties in milieuwetgeving zullen snel worden goedgekeurd en geïmplementeerd. De producten van ROVO zijn zo ontworpen dat zowel productie als vernietiging milieuvriendelijk verlopen. De stoelen serie R12 bestaat uit niet-vervuilende materialen.
Voor de productie wordt ongeveer 70% gerecycled materiaal gebruikt. De ongemengde demontage zonder speciaal gereedschap is in korte tijd mogelijk. Slijtagedelen zijn vervangbaar, wat de levensduur van de stoel verlengt. Door hoogwaardige en duurzame producten, waarvoor wij als fabrikant langer kunnen garanderen dan wettelijk is vereist, en een langdurige levering van reserveonderdelen, dragen wij bij aan het behoud van hulpbronnen en het minimaliseren van het gebruik van energie.

Milieu certificaat

DIN ISO 14001

Het kwaliteitsmanagement van ROVO werd al begin 1994 voor de eerste keer gecertificeerd. In het jaar 2007 kwam de milieucertificering DIN ISO 14001.

De productverpakking is 100% recyclebaar. Bovendien zien we af van polystyreen, aluminium en composieten in de verpakking van het product. We besteden aandacht aan de kleinst mogelijke afmetingen om het transportvolume te verminderen. Bij ROVO is meer dan 80% van het geproduceerde productieafval recyclebaar – en dat met een zeer hoog niveau van verticale integratie. Alle polyurethaancomponenten zijn CFK-vrij geschuimd. In het productieproces zelf wordt aandacht besteed aan het besparen van middelen. Het productiewater wordt bijvoorbeeld volledig gerecycled en de CO2-uitstoot wordt voortdurend verminderd door energiebesparende technologieën.
Constante verbetering van het machinepark en consistente conversie naar energiebesparende machines dragen bij aan de energiebesparing. In 2012 werden bijvoorbeeld alle hydraulische buigmachines omgezet in elektrische machines.

Het interne transportsysteem is door intelligente besturing zodanig geoptimaliseerd dat het energieverbruik met meer dan 50% is gedaald. Bovendien slaan we alle onderdelen centraal op de site op, volledig geautomatiseerd en efficiënt. Dit vermindert de energiebehoefte en verhoogt de beschikbaarheid van de afzonderlijke onderdelen. Een busdienst van het bedrijf brengt de werknemers uit de regio comfortabel naar de werkplek, wat CO2 bespaart en het verkeer vermindert. Aangezien we milieuvriendelijke productie als een dynamisch proces beschouwen, zullen we in de toekomst blijven investeren in know-how en technologie.

Duurzaam ROVO BENELUX klein
Next Level Office Reinasan

Voor een langere levensduur van uw stoelen alsmede het vergroten van de hygiëne en frisse uitstraling kunnen onze partners alle ROVO stoelen beschermen tegen zichtbaar en onzichtbaar vuil. Het product dat hiervoor wordt aangebracht door middel van nanotechnologie heet “Reinasan protectie”. Deze behandeling, die een actieve werking heeft op basis van fotokatalyse, werkt 24/7 tegen onzichtbaar vuil zoals bacteriën en schimmels. Zichtbare vervuilingen zoals koffievlekken en vlekken van bijvoorbeeld etenswaren kunnen eenvoudig worden verwijderd door middel van een speciaal onderhoudsmiddel. Dat Reinasan Protectie tevens een sterke antivirale werking heeft is natuurlijk mooi meegenomen. Het middel is milieuvriendelijk en PH neutraal.

Uw stoelen blijven langer schoon en hygiënisch.

Voor meer informatie bezoekt u onze Next Level Office site.

HULP NODIG?

Wij helpen u graag verder, u kunt ons bereiken op
085 - 489 04 70 of via info@rovobenelux.eu.
Wij horen graag van u.