Resultaat enquete

Halverwege mei 2020 hebben wij onder onze dealers een enquête afgenomen met vragen over onderwerpen als thuiswerken, hygiëne op de werkvloer en videobellen. We delen graag de belangrijkste conclusies die we hieruit hebben getrokken.

Thuiswerken: een blijvertje of toch liever niet?

Velen van jullie denken dat het thuiswerken wel degelijk aanwezig blijft, maar dat de meeste medewerkers toch liever de voorkeur geven aan hun oude, vertrouwde werkplek op kantoor. De redenen hiervoor zijn dat sommige functies zich hiervoor beter laten lenen dan andere. Ook vaak gehoord is dat bij het thuiswerken de productiviteit achteruit gaat. Enerzijds omdat ze het missen om te kunnen sparren met collega’s, anderzijds omdat niet iedereen makkelijk de discipline op kan brengen om acht uur per dag, vijf dagen in de week zelfstandig en geconcentreerd aan het werk te gaan.

Gaat videobellen de fysieke afspraak vervangen?

De voorkeur gaat uit naar videobellen als we kijken naar de tijd, het gemak en het milieu. Echter werkt dit niet goed voor nieuwe contacten en intensieve vergaderingen. Dit komt omdat je via videobellen vaak de intonatie en lichaamstaal mist die nodig is elkaar goed te kunnen begrijpen. Dit is een onderwerp dat wij ook vaak behandelingen in onze trainingen in samenwerking met XL10. Een groot gedeelte van onze communicatie verloopt non-verbaal en dit brengt je in de regel slecht over via videobellen. Vandaar dat een fysieke afspraak in dergelijke situaties nog zeker de voorkeur heeft.

Hoe belangrijk wordt hygiëne op kantoor met de kennis van nu?

Hierover denkt 62% van de ondervraagden dat dit heel erg belangrijk wordt en 38% denkt dat het een serieuze rol zal gaan spelen in de toekomst.

Bij ROVO Benelux waren we voor het Corona tijdperk aanbrak, al bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden om onze bureaustoelen milieubewust te kunnen reinigen. Door het Corona virus is dit in een stroomversnelling geraakt en daarom hebben wij in de afgelopen tijd hierover veel ontdekt en bijgeleerd.

Natuurlijk kun je stoelen reinigen zodat ze op dat moment hygiënisch schoon zijn. Maar let op: dat is wat anders dan visueel schoon, want dat is namelijk van zeer tijdelijke aard. De voorkeur gaat daarom uit naar het preventief beschermen van de bureaustoelen, zodat deze niet vies kunnen worden. En met “niet vies” bedoelen we zichtbaar vuil, maar ook hygiënisch schoon ten aanzien van virussen en bacteriën.

Next Level Office: protect & clean
Binnen nu en een zeer korte tijd beschikken wij (en daarmee ook al onze dealers) over een methode om alle stoelen preventief te behandelen tegen vuil in de breedste zin van het woord. Deze behandeling wordt uitgevoerd met een zeer speciaal en innovatief middel dat vuil zowel zichtbaar als onzichtbaar op een organische manier afbreekt. Dit is uniek in Nederland en België.

Er zijn veel middelen (vaak chemisch) die een coating over de stof leggen, maar dit slijt snel af. Op dit bijzondere procedé krijg je zelfs één jaar garantie met certificaat op het gebied van hygiënisch schoon en zelfs vijf jaar op zichtbaar vuil. Wanneer er onverhoopt toch vuil op de stof komt is dit eenvoudig te verwijderen met het bij te leveren.

Natuurlijk was de thuiswerkplek een belangrijk en onmisbaar onderwerp in deze enquête. Jullie zijn het er allemaal over eens dat hier door bedrijven aandacht aan geschonken moet worden. De stoel is volgens jullie het belangrijkste onderdeel, gevolgd door het bureau en andere toebehoren. Wij snappen ook wel dat dit een inkoppertje was. Wat wel als vraag overblijft is hoe de mensen hier thuis mee omgaan. Ook is duidelijk dat er voor de thuiswerkstoel minder wordt uitgegeven dan op kantoor. Wij snappen dat niet helemaal, jij wellicht ook niet, maar het is helaas wel een feit. Toch is onze actie met de thuiswerkstoelen (inclusief instel- en montagevideo) een waar succes gebleken!

Doordat de liquiditeit bij veel bedrijven (jullie klanten) onder druk staat en de ergonomie en gezondheid van de medewerkers belangrijker is dan ooit, bieden wij nu de mogelijkheid aan om stoelen te leasen. Sommigen van jullie doen dit al, maar voor diegene die deze mogelijkheid nog niet hebben, kunnen wij daar nu in faciliteren. Wil je ook het overige meubilair aanbieden met een leaseconstructie? Neem dan contact met ons op! We bekijken graag samen met jou wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Tevens hebben wij de vraag gekregen of het mogelijk is om lease ook particulier aan te bieden. Het antwoord hierop is nee, dat kunnen wij niet. Wij richten ons alleen op de zakelijke gebruiker. Wij werken hierin samen met een leasemaatschappij om deze dienst aan te bieden. het leasen van meubilair is al mogelijk bij leasesommen vanaf € 2500,-

HULP NODIG?

Wij helpen u graag verder, u kunt ons bereiken op
085 - 489 04 70 of via info@rovobenelux.eu.
Wij horen graag van u.