#Gebruikers

Alles draait om jou

Jij weet wat goed voor je is

Het draait op kantoor om jou! jij bent de specialist in jouw vak en jij hebt het beste gereedschap nodig om jouw vak uit te kunnen oefenen. Natuurlijk heb je een goede vlotte computer nodig en lekkere koffie. Maar sta je wel eens stil bij de mogelijkheden die jouw kantoormeubilair je biedt? De instellingen van de bureaustoel, het bureau zelf, de monitor, de positie en het gebruik van het toetsenbord en de muis? Nee? Neem dan contact op met de verantwwordelijke binnen jouw team en vraag een werkplekinstructie voor jou en jouw team.

#ARBO wetgeving

Voorkomen is beter dan...

Volgens de ARBO wet is ieder werkgever verplicht zijn of haar medewerkers een gezonde en verantwoorde werkplek te bieden. Een werkplekinstructie geeft inzicht in potentiële knelpunten op een individuele werkplek. Net zoals de wijze waarop een werkplek is ingericht, zijn ook de instellingen van het meubilair van groot belang bij het voorkomen van rug- , schouder- & nekklachten.

Natuurlijk hangt het goed in kunnen stellen van de werkplek af van het type meubilair dat jou beschikbaar is gesteld. De basis voor een goede werkplek is meestal de bureaustoel en daarna wordt er gekeken naar het bureau en alles wat er op staat (monitor, muis, toetsenbord).

Veel medewerkers schromen bij fysieke klachten hun leidinggevenden in te seinen. Vaak wordt gedacht dat men dan 'lastig' is. Dit is wat ons betreft geheel onterecht. Meld problemen direct om erger (uitval) te voorkomen. Hier zit de werkgever namelijk helemáál niet op te wachten.

Vrijblijvend
uitproberen
#Werkplekinstructie

Voor het juiste gebruik

Een werkplekinstructie is iets anders dan het alléén maar uitleggen waar welke knoppen op bijvoorbeeld de bureaustoel voor dienen. Wij helpen met het instellen en geven ook aan waarom er op een bepaade manier gewerkt moet worden. De die pijlers waar een goede werkplekinstructie op rust zijn: 1 het instellen van de bureaustoel, veelal de basis van de werkplek. 2 het instellen van het bureau*, de monitor, het toetsenbord en de muis. last bus zeker not least...3 hoe gaat men deze nieuwe instellingen dan ook op de juiste manier gebruiken. Want ook een goed ingestelde werkplek kan verkeerd worden gebruikt. Denk maar eens aan het ‘ hangen’ in een stoel. Deze bewustwording bij de gebruikers is misschien wel de belangrijkste stap die er is.

Goed meubilair
juist gebruik
ROVO Benelux 2023 ©