Ziekteverzuim terugdringen door een goede zithouding, kan dat?

Ziekteverzuim of überhaupt klachten op de werkplek zijn voor werknemer en werkgever vervelend. De medewerker kan zijn of haar werk niet naar wens verrichten door pijn en hierdoor wordt ook het stresslevel verder verhoogt. Men kan namelijk niet normaal functioneren. Naaste collega’s worden hierdoor negatief beïnvloed en zo krijgt het een domino effect.

Voor de werkgever is bovenstaande ook lastig omdat hierdoor de productiviteit omlaag gaat of zelfs bij ziekte helemaal wegvalt. Deze medewerker wordt op basis de wet uitbetaling loon bij ziekte gewoon doorbetaald én u moet iemand anders hiervoor inzetten wellicht zelf inhuren.

40% van de kantoormedewerkers hebben last van- of ontwikkelen op den duur klachten door een slechte werkhouding.

Ook problemen oplossen of voorkomen?

Neem u gerust contact met ons op. Wij kunnen u begeleiden naar de juiste oplossingen.

Contact

Bijna driekwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder had volgens een onderzoek van de RIVM een klacht van het bewegingsapparaat. De meest gerapporteerde klacht is lage rugklachten, met een puntprevalentie van 26,9%. Nekklachten en schouderklachten staan op een gedeelde 2e plaats met puntprevalenties van 20,9% en 20,6%. De top 10 wordt verder gecompleteerd door pijnklachten van de knie (15%), van pols of hand (13%), van heup of hoog in de rug (beiden 9%), van de elleboog (8%), van voet (7%) en van de enkel (5%).

Deze klachten zijn vaak goed op te lossen of te voorkomen dit serieus aan te pakken. Enerzijds door het goed instellen van het bestaande meubilair anderzijds door het aanschaffen van goed instelbaar meubilair. Verder is het instellen van het meubilair een eerste stap maar een tweede wellicht nog belangrijker stap is het bewust maken van de medewerker en deze trainen.

Heeft u klachten of wilt u klachten voorkomen? Onderneem meteen actie. Een probleem dat er in jaren insluipt is niet in een maand opgelost met langdurig ziekte verzuim tot gevolg.

HULP NODIG?

Wij helpen u graag verder, u kunt ons bereiken op
085 - 489 04 70 of via info@rovobenelux.eu.
Wij horen graag van u.