#FAQ

Vind de antwoorden op onze meest gestelde vragen!

Heb je een vraag over een van onze zitoplossingen of wil je graag meer weten over wat ROVO Benelux voor jou kan betekenen? Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je uitgewerkt, vanzelfsprekend mét een uitgebreid antwoord.

Of je nu geïnteresseerd bent in ergonomische kantoormeubelen, op zoek bent naar technische specificaties of gewoon meer wilt weten over ons bedrijf, we hebben de antwoorden voor je klaarstaan. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een van onze specialisten helpt je graag verder met het juiste antwoord en persoonlijk advies.

Ergonomie

Voor het antwoord op deze vraag lees hieronder de blog die we eerder hebben geschreven voor een vakblad;

Ik zoek een “goede bureaustoel”!

Dit is een vraag die je, wanneer je “deze” intikt in Google, regelmatig tegenkomt. Wat is dan het antwoord? Veelal komen er goed bedoelde adviezen over allerlei verschillende stoelen voorbij. Tevens krijg je dan een hele berg advertenties te zien van leveranciers die allemaal beweren de enige goede bureaustoel te hebben.
De vraag is echter niet zomaar simpel voor iedereen te beantwoorden. Tenminste als je het echt goed wilt doen. Ieder mens is namelijk verschillend. Qua lichaamsbouw, qua gebruik en zo zijn er veel verschillende factoren te noemen die, deze ogenschijnlijk eenvoudige- doch eigenlijk complexe vraag, lastig te beantwoorden maakt.

Voor diegene die de complexiteit van de vraag niet helemaal begrijpt of inziet leg ik vaak de volgende stelling voor:

Stel je bent op zoek naar een auto en je komt bij een merkonafhankelijke autodealer. Hier hebben ze van alles staan. Van de kleinste nieuwe auto die nog geen € 10.000,- kost tot de meest luxueuze bak van € 250.000,-.
Hier stel je een soortgelijke vraag: "ik ben op zoek naar en goede auto!" Welk antwoord denkt u te krijgen? Beide voorgenoemde auto's zijn namelijk goed, echter dienen ze een ander doel. Rijdt je 10.000 km per jaar en hecht je geen of weinig waarde aan luxe en/of grootte dan kan de € 10.000,- auto prima voldoen en zal dus in dit geval een goede auto voor je kunnen zijn. Ben je echter op zoek naar een luxueuze grote auto waarin ook bijvoorbeeld zakelijk aanzien een rol speelt… dan kan (mits jouw budget dat toelaat) de € 250.000,- auto de juiste keuze voor jou zijn. Eén ding doen ze allebei…. ze brengen je van a naar b!
Hoe dan ook beide auto's zijn goed. Het ligt eraan wat je ermee wilt en van verlangt.

Nu weer terug naar de "goede bureaustoel." Er zijn dus veel vragen die gesteld moeten worden alvorens je überhaupt een stoel moet/kunt gaat kopen. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over hoe intensief ga je de stoel gebruiken? Acht uur per dag vijf dagen in de week? Of wordt het een stoel waar je prima een paar uur op kunt studeren of voor die paar middagen dat je aan het thuiswerken bent? Veelal heeft het antwoord op sec deze vraag te maken met de bouwkwaliteit een de instelmogelijkheden. Hoe eenvoudiger hoe voordeliger.

Tevens zeg ik hiermee dus ook dat een voordelige stoel van een grootgrutter die ongeveer € 100,- heeft gekost zeker niet per definitie slecht hoeft te zijn. Verwacht je dan echter een stoel die 8 jaar meegaat bij een 40-urige werkweek dan kom je bedrogen uit. Gebruik je hem voor af toe gebruik en heb je geen lichamelijke klachten dan kan dit type stoel een prima bureaustoel voor je zijn.

De juiste vragen stellen daar gaat het dus om. Wie stelt dan de juiste vragen? Jij of jouw adviseur/verkoper? Waarschijnlijk zal dit jouw adviseur moeten zijn.

Een goede adviseur zal eerst jouw verhaal aanhoren en aan de hand van zijn of haar bevindingen aangeven wat er qua stoel bij jou zou kunnen passen. Een verkennend gesprek kan zomaar een half uur tot een uur duren is mijn ervaring.
Wanneer duidelijk is wat jouw behoefte is kun je je pas gaan richten op welk product er bij jou gebruik en jouw postuur past.

"Een kwalitatief goede ergonomische bureaustoel kan, mits slecht ingesteld, een draak van een stoel zijn"

Hoe bedoel ik dat?…. Ik vergelijk het weer even met een auto…..wanneer je bijvoorbeeld een Volvo koopt voor de kwaliteit en de veiligheid, dan heb je daar niets aan wanneer je met 100 km/u door de bebouwde kom rijdt zonder je gordels om! Qua veiligheid doet deze auto dan namelijk weinig voor je. Je moet hem dus wel gebruiken zoals het moet. Dit geldt ook voor de stoel…Je moet de stoel wel goed instellen maar ook goed gebruiken. Wanneer de stoel perfect voor je is ingesteld door een expert en jij zit als een hobbezak op het puntje van de stoel met een kromme rug dan bespaar je de moeite en het geld voor een "goede" stoel want dan doet ie niets voor je.

Een "goede" stoel kopen is dus één, hem op de juiste manier gebruiken is twee!
Dan heb ik het nog niet over de juiste instelling van je bureau, het toetsenbord, de muis, je beeldscherm…..alles telt mee als het gaat om zo goed en gezond mogelijk te werken.

Veel klachten aan (onder) rug, nek, schouders komen voort uit een verkeerde houding en/of een verkeerde instelling van het meubilair. Richt je daarom tot een professionele werkplek adviseur. Hij of zij kan je hier uitstekend bij helpen.

"Dan kan ik toch makkelijk een ARBO goedgekeurde bureaustoel kopen?"

Ik val gelijk met de deur in huis….. een ARBO goedgekeurde stoel bestaat NIET. ARBO is wetgeving en geen bedrijf dat producten keurt. Niemand zal je dan ook een keuringscertificaat kunnen tonen waarin dit bevestigd staat. Het enige wat er op dit certificeringsgebied bestaat is de NEN/EN 1335. Dit is een norm. hieraan zou iedere bureaustoel in ieder geval aan moeten voldoen volgens de ARBO wet. De NEN-EN 1335 is een Europese norm die iets zegt over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. Een "goede" bureaustoel zou dus in ieder geval aan deze norm moeten voldoen. Dan is er nog de NPR 1813. De Nederlandse Praktijk RICHTLIJN. Dit is dus geen norm en heeft in hoofdlijnen te maken met het feit dat één type stoel met die voldoet aan deze richtlijn inzetbaar moet zijn voor +/- 90% van de Nederlandse volwassen bevolking. Dit is wellicht voor de lezende experts iets te kort door de bocht (klopt!) maar dat is wel hetgeen waar de gemiddelde inkoper zich terecht of onterecht op blind staart. "Als de stoel de NPR keuring heeft zal het wel goed zijn".

Next Level Office heeft een netwerk van professionele werkplek adviseurs, ergotherapeuten en bedrijfsfysiotherapeuten die je uitstekend kunnen helpen en adviseren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden in uw regio.

Natuurlijk kunnen onze experts ook adviseren in de keuze voor het kantoormeubilair en de bijbehorende hulpmiddelen. Want zoals ik eerder heb geschreven: Kopen is één, het op de juiste manier gebruiken is twee.

Ja, dat kunnen we zeker en doen wij ook veelvuldig. Al onze dealers krijgen de mogelijkheid zich bij ons aan te sluiten voor ergonomietrainingen. Dit bieden we aan zodat ze goed in staat zijn om de geleverde stoelen ook daadwerkelijk goed in te stellen en hier de juiste uitleg bij te geven. Wanneer de dealer om welke reden dan ook niet zelf in staat is de zitinstructies voor zijn of haar rekening te nemen, dan nemen wij dit van ze over.

Tevens is het mogelijk om via ons dochterbedrijf Next Level Office een werkplekonderzoek uit te laten voeren in combinatie met een zitinstructie. Dit betreft een hands-on instructie waar de gebruikers nog jarenlang plezier van gaan hebben. Goed om te weten: deze instructies zijn ook mogelijk zonder dat je ROVO bureaustoelen op kantoor hebt staan.

Het woord “ergonomie” is afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet). Ergonomie moet de veiligheid en gezondheid van jou en je werknemers verzekeren. Dit is van groot belang voor bedrijven, want dit kan uitval van medewerkers door gezondheidsproblemen voorkomen.

Ergonomie betekent het kunnen aanpassen van de werkplek aan haar gebruikers. Dat heeft in ons geval te maken met de aanpasbaarheid van de stoel. Het begrip ‘ergonomie op kantoor’ gaat echter veel verder. Denk aan je bureau, toetsenbord, muis, monitor, de akoestiek, lucht, licht en ga zo maar door.

Om in ieders wensen te kunnen voorzien, beschikken we bij ROVO Benelux over een veelzijdig assortiment zitoplossingen. Een aantal van onze 'hardlopers' zijn uit voorraad te leveren, maar het is ook mogelijk om een stoel naar wens samen te stellen.

Zo kun je kiezen uit veel verschillende stoffen, armleggers, rugleuningen en meer. Als onze stoelen worden met de hand en op bestelling gemaakt. Wil jij een stoel met een korte zitting, en een lage gasveer? En dan het liefst in een roze kleur en met een witte rand? Geen probleem, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Dit is ook de reden dat veel interieurarchitecten en stylisten bij ROVO vinden wat ze zoeken, namelijk een fijne uitstraling die past bij het bedrijf en een goede ergonomische zitoplossing voor de gebruiker. Kortom: het beste van twee werelden!

Absoluut! Mensen die regelmatig nek-, rug- en/of schouderklachten ervaren, kunnen veel baat hebben bij een bureaustoel met Ergo Balance. Dit neemt echter niet weg dat mensen zonder deze klachten niet ook profijt kunnen hebben van een Ergo Balance stoel. Ervaar je momenteel geen klachten? Dan zorgt een Ergo Balance stoel ervoor dat eventuele klachten in de toekomst worden voorkomen. 

Ja, dat is geen enkel probleem. Wanneer de stoel goed wordt ingesteld kun je hier net als op kantoor zeer veel plezier aan beleven.

Verkooppunten

Ja, dat kan zeker. Onze stoelen staan in de showrooms bij onze dealers, door heel Nederland en België. Voor het aanvragen van een proefplaatsing kun je in eerste instantie gewoon bij ons terecht. Vervolgens bepalen we samen met jou of de proefplaatsing wordt uitgevoerd door onszelf of een van onze ROVO dealers. 

Gemiddeld wordt in Nederland en België tussen de € 400,- en € 600,- uitgegeven aan een bureaustoel. Voor dit geld koop je normaal gesproken een kwalitatief uitstekende stoel die met gemak 5 tot 10 jaar mee moet gaan bij een 40-urige werkweek. Dit is natuurlijk op de voorwaarde dat de stoel op een normale manier wordt gebruikt.

Daarnaast zijn er stoelen die qua prijs ver boven dit gemiddelde uitreiken. Dit komt vaak door de nieuwste innovaties, unieke materialen of het bijzondere design, maar dat betekent niet dat het ook op ergonomisch vlak een betere stoel is.

Wij hebben als importeur/groothandel geen webshop voor eindgebruikers. Dit is voorbehouden aan onze dealers. Wees voorzichtig met het klakkeloos bestellen van een stoel via internet. De prijzen lijken soms interessant, maar vaak weet je niet of de stoel beschikt over de functionaliteiten die jij wenst. Bovendien worden dergelijke stoelen vaak rechtstreeks verzonden en zonder instructie geleverd. Hierdoor weet je niet hoe je de stoel optimaal kunt instellen en gebruiken, waardoor je er niet het maximale uit kunt halen. 

Wanneer je gebruik wilt maken van de service en garantie in Nederland of België, moet de stoel via een Nederlandse of Belgische dealer aangeschaft zijn. Wanneer je als Nederlander of Belg rechtstreeks in Duitsland stoelen bestelt, word je om deze reden doorverwezen naar een dealer in Duitsland.

Wij hebben zelf geen showroom, omdat wij importeur/groothandel. Je kunt wel terecht bij onze ROVO dealers, zij hebben vaak een eigen showroom waar je een groot deel van ons assortiment kunt aanschouwen. 

Onze dealers vind je verspreid over heel Nederland en België. Wanneer je op zoek bent naar een bureaustoel én goede service, dan ben je bij hen aan het juiste adres. Neem contact met ons op en wij vertellen je graag wie jouw dichtstbijzijnde ROVO dealer is.

Onze stoelen zijn te koop bij de betere kantoorvakhandelaren, kantoorinrichters, projectinrichters en gespecialiseerde ergonomiebedrijven in Nederland en België. Deze zijn gevestigd door Nederland en België. Neem contact met ons op en wij vertellen je graag welke ROVO dealers bij jou in de omgeving zitten. 

Nee, dat is niet mogelijk. Onze stoelen worden door middel van een dealerbeleid in Nederland en België verkocht. Natuurlijk kun je contact met ons opnemen om te achterhalen welke ROVO dealer bij jou in de omgeving zit. Onze dealers bestaan uit kantoorvakhandelaren, kantoorinrichters, projectinrichters en gespecialiseerde ergonomiebedrijven. 

Dealer worden

Wil jij ROVO dealer worden? Neem dan contact met ons op en wij gaan graag het gesprek met je aan. Wij werken uitsluitend samen met door ons geselecteerde dealers. Wij leveren toegevoegde waarde, maar verwachten dat ook van onze dealers. Benieuwd of we iets voor elkaar kunnen betekenen? We maken graag kennis!

Duurzaam voor mens en milieu

Bij alle fabrikanten zijn door voortschrijdend inzicht steeds meer gebruikte materialen goed te recyclen. Bij het produceren en uitleveren van onze zitoplossingen streven we altijd naar zo min mogelijk restafval.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld onze stoelen opgebouwd leveren, wat veel karton en plastic scheelt. Gelukkig komen er daarnaast steeds meer materialen op de markt die niet alleen gerecycled kunnen worden, maar die ook al uit gerecycled materiaal bestaan. Kijk maar eens naar onze ROVO R22.

Wij proberen als verantwoord ondernemers onze bijdrage te leveren aan een duurzame maatschappij. Voor ons is duurzaamheid meer dan alleen een containerbegrip. Benieuwd naar onze visie? We vertellen je graag meer over onze denkwijze met betrekking tot milieu en duurzaamheid.

Stoel oppervlak protectie

Door jouw stoel te behandelen met deze milieuvriendelijke methode zorg je ervoor dat organische vervuiling (de normale vervuiling) 24/7 automatisch wordt afgebroken, voor een periode van maar liefst 5 jaar. Daarnaast zorgt Reinasan protectie ervoor dat iets grotere organische vlekken met het speciale onderhoudsmiddel en een microvezeldoek eenvoudig verwijderd kunnen worden.

Divers

Jazeker, maar deze is alleen via ons dealernetwerk in te zien. Dit omdat onze ROVO dealers ook degenen zijn die jou kunnen helpen met de juiste stoel en bijbehorende prijs. Benieuwd wie de dichtstbijzijnde ROVO dealer is voor jou? Neem contact met ons op en we vertellen het je graag!

Onze stoelen worden gemaakt in Duitsland. Om precies te zijn in Lossburg, een klein plaatsje in het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland. Midden in de natuur vind je de ROVO fabriek waar vanuit alle bureaustoelen worden ontwikkeld en geproduceerd sinds 1976.

De stoelen worden vanuit eigen beheer ontworpen, met natuurlijk het ergonomische aspect als belangrijkste uitgangspunt. Alle stoelen worden op commissiebasis gemaakt. Dat wil zeggen dat er geen kant-en-klare containers uit overzeese landen worden ingekocht en doorverkocht. Wij staan met onze ROVO stoelen voor echte 'Deutsche Gründlichkeit'.

Weten welke stoel bij jou past?

Vraag het onze adviseurs.

Een bureaustoel voor jou alleen of een bureaustoel voor jullie hele team? Het is allemaal mogelijk. Natuurlijk wil je goed geïnformeerd worden en de stoel eerst uitproberen. Klik hiervoor boven aan de pagina eens op 'Ervaren'. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of jouw dichtstbijzijnde verkooppunt van ROVO bureaustoelen.
ROVO Benelux 2024 ©